Paste cu chiftelute in sos parfumat de rosii
Ingrediente:
- 4 fire de rozmarin
- 12 biscuiti sarati (crackers)
- 2 linguri de mustar Dijon
- 500 g carne tocata de porc/vita sau amestecate
- 1 lingura de oregano uscat
- 1 ou mare
- sare
- piper
- ulei de masline
- cateva fire de busuioc proaspat
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu, proaspat sau uscat
- 800 g de rosii taiate cubulete (fara coaja)
- 2 linguri de otet balsamic
- 400 g spaghete sau penne
- parmezan ras
Mod de preparare:
Alege frunzele de pe firele de rozmarin si toaca-le marunt. Zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu rozmarinul, carnea tocata si mustarul intr-un vas. Asezoneaza cu sare si piper si adauga oul. Amesteca toate ingredientele cu mana, apoi imparte compozitia in 24 de chiftele mici. Asaza-le pe un platou si stropeste-le cu ulei de masline, apoi baga-le putin la frigider.
Fierbe pastele in apa cu sare, pana devin al dente. In timp ce pastele se fierb, prepara sosul. Pune o tigaie la incins cu ulei de masline, adauga ceapa si las-o sa se caleasca pana se inmoaie. Adauga apoi usturoiul, ardeiul iute si, dupa 30 de secunde, rosiile si otetul balsamic si lasa sosul sa fiarba.
Intre timp prajieste chiftelutele intr-o tigaie nonaderenta (este indicat sa utilizezi ulei de masline), timp de 8 - 10 minute, pana cand devin aurii, apoi muta-le in oala in care fierbe sosul si mai lasa-le sa fiarba putin, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Scurge pastele de apa, amesteca-le cu jumatate din sosul de rosii si putina apa, apoi asaza-le pe un platou si toarna restul de sos peste ele. Asaza chiftelutele deasupra. Presara busuioc proaspat si parmezan ras.
Cine este Jamie Oliver?
Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.
Sursa foto: cocinillas.es