Briose cu zucchini
Ingrediente:
- 2 cani de faina
- o lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita nucsoara
- 2 cesti ovaz integral
- 1 ceasca zahar brun
- 1 ceasca stafide albe
- 3 cesti zucchini ras
- 2 oua
- 150 ml lapte degresat
- 6 lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
Pune intr-un bol faina si adauga peste sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca, apoi adauga nucsoara proaspat rasa si doua cesti de ovaz. E momentul sa adaugi in acest amestec zaharul brun si sa omogenizezi.
Separat, intr-un castronel, bate doua oua si adauga peste ele laptele. Pune 6 lingurite de ulei de masline, cel care va face briosele foarte moi.
Da pe razatoare dovleceii. Ai nevoie de trei cesti de zucchini maruntit, asta inseamna cam doi dovlecei de marime medie. Adauga dovleceii peste amestecul de faina. Mixeaza pulpa de la doua banane bine coapte si adaug-o si pe ea. Toarna deasupra si amestecul de oua si lapte si integreaza bine tot aluatul de briose.
Pune-l in forme de briose, apoi presara deasupra ovaz si da-le la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade Celsius. Trebuie sa stea acolo cam 25 de minute.
Daca nu ai zucchini, poti folosi la fel de bine morcovi rasi pe razatoarea mare.
Cine este Martha Stewart
Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume. Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si show-urile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).
Sursa foto: simplebites.net, flavorwire.com