Feluri principale

#mancare fara foc #salata de crab #peste crud #sandviciuri caise si alune caju

Gateste fara foc: 3 feluri de mancare delicioase

Canicula si aerul irespirabil de afara iti taie orice chef de viata, iar gandul ca trebuie totusi sa gatesti ceva te ingrozeste? Exista numeroase retete extrem de savuroase pe care le poti pregati insa fara sa folosesti focul si care te pot ajuta sa gatesti cu placere chiar si in zilele caniculare. Iata cateva feluri de mancare fara coacere foarte delicioase.

1. Salata de crab cu rosii, porumb si dressing de lamaie si busuioc

Ingrediente:

  • o lingura rasa de coaja de lamaie
  • 5 linguri de suc ​​proaspat de lamaie
  • o lingura de ulei de masline
  • o lingurita de miere
  • jumatate de lingurita mustar Dijon
  • 1/4 lingurita de de sare
  • 1/8 lingurita de piper negru macinat
  • o cana de boabe de porumb dulce
  • 1/4 ceasca de frunze de busuioc
  • 1/4 ceasca de ardei rosu tocat
  • doua linguri de ceapa rosie tocata marunt
  • 350 g crab
  • 100 g rosii coapte
  • doua cani de rosii cherry injumatatite

Cum se prepara:

Combina coaja de lamaie cu sucul si urmatoarele cinci ingrediente intr-un castron mare, apoi amesteca-le bine cu telul. Opreste o lingura si jumatate de suc de lamaie, apoi adauga si restul de suc in compozitie, porumbul si urmatoarele patru ingrediente.

Imparte compozitia in patru boluri si pune in fiecare doua felii de rosii, o jumatate de ceasca de rosii cherry si toarna o lingurita de suc de lamaie si cate o ceasca din amestecul de porumb cu crab.

Cum se serveste:

Se serveste rece, cu dressing de lamaie si busuioc.


2. Peste crud gatit in stil peruvian

Ingrediente:

  • 300 g peste ono
  • 1/2 ceapa rosie
  • 3/4 cana suc de lime
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ardei iute
  • o lingura sos de Aji Amarillo
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocat
  • 1 cartof dulce portocaliu fiert si decojit
  • 1 porumb dulce, fiert
  • o salata

Cum se prepara:

Amesteca intr-un castron mare pestele, ceapa rosie, sucul de lamaie, sosul Aji Amarillo si ardeiul iute. Acopera vasul si pune-l la frigider pentru 20 de minute.

Inainte de a servi pestele, se adauga si coriandrul, se pune compozitia in patru boluri si se adauga in fiecare bol cartofi dulci, porumb si frunze de salata.

Cum se serveste:

Se serveste simplu, rece sau decoarata cu felii de lamaie.


3. Sandviciuri cu salata, caise si alune caju

Ingrediente:

  • o cana si jumatate de carne de curcan fiarta
  • 1/4 ceasca felii subtiri de telina
  • 1/4 ceasca maioneza
  • doua linguri alune caju
  • doua linguri caise uscate
  • doua linguri ceapa verde tocata
  • doua linguri de stafide
  • doua linguri de iaurt
  • 1/8 lingurita de sare
  • 1/8 lingurita piper negru
  • 4 frunze de salata
  • 8 felii de paine integrala de secara

Cum se prepara: 

Combina primele 10 ingrediente intr-un bol. Pune cate o frunza de salata pe fiecare dintre cele patru felii de paine si 1/2 ceasca de carne curcan.

Cum se servesc:

Se servesc simple, la temperatura camerei.




Sursa foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare