Ingrediente pentru grenadinele de orez
- 250g orez
- 4 oua
- 4 linguri parmezan ras
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de lapte
- 300g pesmet
- sare
- piper
Cum se prepara grenadinele de orez
Fierbe orezul in apa cu sare pana se inmoaie, apoi scurge-l si lasa-l la racit intr-un castron.
Toaca foarte fin patrunjelul si piseaza bine usturoiul, pana obtii o crema fina. Amesteca-le cu orezul. Incorporeaza apoi parmezanul si trei oua intregi. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o farfurie adanca adauga un ou si bate-l bine cu doua linguri de lapte. Adauga si un praf de sare.
Pe o alta farfurie adauga pesmetul.
Formeaza bilute rotunde din orez si trece-le prin ou si prin pesmet. Prajeste grenadinele in baie de ulei fierbinte.
Cum se servesc grenadinele de orez
Servete grenadinele de orez alaturi de o salata proaspata de sezon.
Sfat: Daca doresti sa nu le prajesti le poti adauga la cuptor, pana cand devin rumenii.
Sursa foto: ricettesemplici.xoom.it