Feluri principale

#chiftele orez #grenadine orez # retete orez # grenadine #orez # retete italienesti

Grenadine de orez, o reteta italiana delicioasa

Grenadinele de orez, sau chiftelele de orez sunt un deliciu in zilele mohorate de toamna. Servite ca atare alaturi de o salata proaspta aceste mici bombe de orez se vor transporma in adevarate delicatese. In plus sunt foarte usor de preparat.

Ingrediente pentru grenadinele de orez

  • 250g orez
  • 4 oua
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de lapte
  • 300g pesmet
  • sare
  • piper

Cum se prepara grenadinele de orez

Fierbe orezul in apa cu sare pana se inmoaie, apoi scurge-l si lasa-l la racit intr-un castron.

Toaca foarte fin patrunjelul si piseaza bine usturoiul, pana obtii o crema fina. Amesteca-le cu orezul. Incorporeaza apoi parmezanul si trei oua intregi. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o farfurie adanca adauga un ou si bate-l bine cu doua linguri de lapte. Adauga si un praf de sare.

Pe o alta farfurie adauga pesmetul.

Formeaza bilute rotunde din orez si trece-le prin ou si prin pesmet. Prajeste grenadinele in baie de ulei fierbinte.

Cum se servesc grenadinele de orez

Servete grenadinele de orez alaturi de o salata proaspata de sezon.

Sfat: Daca doresti sa nu le prajesti le poti adauga la cuptor, pana cand devin rumenii.

Sursa foto: ricettesemplici.xoom.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului