Feluri principale

#greseala cartofi prajiti #preparare cartofi prajiti #cartofi prajiti

Greseala pe care sa NU o faci niciodata cand prajesti cartofi daca vrei sa iasa perfecti

Cui nu ii plac cartofii  prajiti? Mai ales cei prajiti acasa, au un gust fenomenal. Nimic nu se compara cu o masa in care vedeta principala sunt cartofii, nu?

Stiai insa ca cei mai multi oameni, cand fac cartofi prajiti comit greseli uriase fara sa-si dea seama? Iata ce NU trebuie sa faciniciodata cand prajesti cartofi daca iti doresti ca acestia sa iasa perfecti. 

Potrivit Agentiei Guvernamentale pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA), in timpul prepararii cartofilor sau a altor alimente bogate in amidon, la temperaturi inalte, pentru perioade lungi de timp, se secreta o substanta numita acrilamida care poate creste riscul de cancer.  

Pentru a te bucura de cei mai buni cartofi prajiti, FSA recomanda ca acestia sa fie gatiti la temperaturi mici, pana devin aurii. Nu trebuie lasati in baie de ulei pana cand prind o crusta maronie. 

"Parerea generala in randul cercetatorilor este ca acrilamida are potential cancerigen in cazul oamenilor. Ca regula generala, trebuie vizata o culoare aurie sau mai deschisa in timpul coacerii, prajirii sau frigerii alimentelor bogate in amidon, precum cartofii, radacinoasele si painea", precizeaza FSA.

"In urma studiilor efectuate pe animale, s-a observat ca acrilamida are potentialul de a interactiona cu ADN-ul din celulele noastre, asadar poate fi asociata cu cancerul. Insa, in urma cercetarilor efectuate pe oameni, dovezile arata ca, in cazul majoritatii tipurilor de cancer, nu exista o asociere intre acrilamida si riscul de cancer", sustine organizatia Cancer Research UK intr-un raspuns emis dupa anuntul FSA, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare