Gulasul unguresc este un fel de mancare popular, potrivit pentru orice ocazie. Hranitor si gustos, gulasul poate fi un pranz potrivit chiar si pentru pachetelul de serviciu.
Ingrediente pentru gulas unguresc pentru paste
- 1/2 cana faina
- 1 kg carne de vita , taiata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa maruntita
- 2 catei usturoi, tocati
- 1 lingura paprika
- 425 gr supa concentrata de rosii
- 200 gr ciuperci, taiate
- paste gatite
- smantana
-
patrunjel.
Cum se prepara gulasul unguresc pentru paste
Amesteca faina cu piper si sare, apoi da carnea prin ea. Incinge 1 lingura de faina si prajeste carnea 3 minute pana isi schimba culoarea. Pune intr-o cratita 2 lingurite ulei, ceapa si usturoiul. Caleste-le 4 minute. Adauga paprika, concentratul de supa si jumatate de cana cu apa. Lasa la fiert pana da in clocot. Adauga carnea, acopera cu un capac si da la cuptor o ora si jumatate la 160 grade Celsius.
Adauga ciupercile, acopera si lasa 30 de minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste gulasul unguresc pentru paste
Se serveste cu paste fierte. Pune apoi smantana si patrunjel.
Sursa foto : tasteofhome.com