Feluri principale

#iepure cu rozmarin # retete iepure #iepure

Iepure cu rozmarin, o reteta simpla si rapida

Carnea de iepure este o carne slaba, ideala in special pentru cei care sunt la dieta. Stiai ca iepurele are mai putine calorii decat puiul sau curcanul? In plus este mult mai gustoasa decat acestea din urma. Iata cum poti gati iepurele rapid si fara a petrece mult timp in bucatarie.

Ingrediente pentru iepurele cu rozmarin

  • o carcasa de iepure
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Cum se prepara iepurele cu rozmarin

Spala carnea de iepure si tai-o in bucati potrivite. Adauga-o intr-un bol incapator si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Toaca marunt usturoiul si rozmarinul si amesteca-le cu uleiul de masline. Adauga-le peste iepure si amesteca bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform. Acopera vasul cu folie alimentara si lasa-l la frigider minim doua ore pentru a se marina.

Frige apoi carnea pe gratar pana cand este bine patrunsa.

Cum se serveste iepurele cu rozmarin

Serveste carnea calda, alaturi de o garnitura de legume la gratar sau la aburi, ori alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: kalamazoogourmet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului