Daca iti place ceapa , pregateste ca aperitiv inele de ceapa aurii, parfumate si gustoase. Foloseste pesmet pentru o crusta crocanta, care sa le faca irezistibile.
Ingrediente pentru inele de ceapa aurii
- 1 ceapa mare, taiata inele
- 1 ¼ cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 ou
- 1 cana lapte
- ¾ cana pesmet
- ulei
-
sare.
Cum se prepara inelele de ceapa aurii
Incinge uleiul intr-o tigaie, apoi pregateste inelele de ceapa, separandu-le unele de altele. Pune intr-un castron faina, praful de copt si sarea si amesteca bine. Intr-un alt castron, baie ouale si pune laptele, amestecand.
Da inelele intai prin compozitia de faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet, avand grija sa fie imbracata bine cu aceasta compozitie. Scutura-le usor dupa ce le iei din pesmet, astfel incat sa ramana pe ele numai “haina” din faina, ou si pesmet, fara a avea surplus.
Pune apoi inelele in tigaie, numai atatea cat sa stea in tigaie comod , fara sa se lipeasca intre ele. Lasa-le la prajit ca 3 minute, pana capata o culoare aurie. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei.
Cum se servesc inelele de ceapa aurii
Se servesc asezonate cu sare.