Ingrediente pentru falafel
- 250g naut uscat
- 1 lingura faina
- 1 ceapa mare
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 1/2 lingurita boabe de coriandru macinate
- 1/4 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita turmenic (poate fi inlocuit cu boia)
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara chiftelutele falafel
Spala nautul si pune-l intr-un vas cu apa fiarta. Lasa-l sa se inmoaie pana a doua zi.
Scurge-l apoi de apa si adauga-l in robotul de bucatarie. Mixeaza foarte bine pana obtii o pasta.
Curata ceapa de coaja si tai-o in bucati. Adaug-o in robot peste naut, impreuna cu usturoiul si faina. Continua sa mixezi totul foarte bine. Intre timp spala verdeata si adaug-o in robot. Stropeste totul cu o lingura de ulei de masline si adauga condimentele. Cand obtii o compozitie omogena asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Modeleaza cu ajutorul mainilor unse cu ulei, bilute de dimensiuni mici.
Adauga ulei intr-o tigaie mai adanca. Cand s-a incins scufunda bilutele si lasa-le sa se prajeasca pana devin aurii. Scoate-le pe un prosop de hartie penrtu a absorbi excesul de ulei.
Cum se servesc chiftelutele falafel
Serveste chiftelutele falafel alaturi de salata, muraturi sau sos tzatzichi. Merg de minune si alaturi de o portie de humus.
Sursa foto: youtube.com