Jambonul de porc cu ananas si miere este un preparat potrivit pentru o masa festiva, ca cea de Paste. Foloseste miere, zahar, ananas, cirese si cuisoare pentru o aroma speciala.
Ingrediente pentru jambon de porc cu ananas si miere
- 1 cana suc de ananas cu fruct
- 2.5 kg jambon gatit
- ¼ cana miere
- ¼ cana zahar brun
- cirese
-
cuisoare intregi
Cum se prepara jambonul de porc cu ananas si miere
Inlatura pielea de pe jambon si aseaza-l intr-o tava, cu partea grasa in sus, ambalat in folie de aluminiu. Pune-l la cuptor la 180 de grade Celsius.
Scurge intr-o sita ananasul si pastreaza ¼ cana de suc. Pe acesta din urma amesteca-l cu zahar brun si miere, intr-o tigaie, la foc mic, pana cand zaharul s-a dizolvat. Amesteca din cand in cand.
Apoi inlatura foila de aluminiu si unge jambonul cu compozitia dulce. Aseaza fructele de ananas si ciresele pe jambon. Daca nu stau fixate, prinde-le cu scobitori. Presara apoi cuisoare.
Pune inapoi jambonul la cuptor, pentru jumatate de ora. Unge din cand in cand cu solutia de ananas si zahar.
Cum se serveste jambonul de porc cu ananas si miere
Se serveste cald.