Kebabul de macrou cu patrunjel este usor de pragatit si are un gust foarte bun. Poti folosi orice tip de peste care nu are multe oase. Se poate servi si cu garnitura de cartofi natur cu ierburi.
Ingrediente pentru kebabul de macrou cu patrunjel
- 450 grame macrou file
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
- 1 legatura patrunjel tocat
- 12 rosii cherry
- 8 masline fara sambure
-
sare
-
piper
- orez fiert si salata verde pentru servit.
Cum se prepara kebabul cu macrou si patrunjel
Taie pestele in cubulete. Intr-un bol amesteca cubuletele de peste cu jumatate din coaja si sucul de lamaie, jumatate din patrunjelul tocat. Asezoneaza cu sare si piper.
Acopera bolul cu o folie de plastic si lasa la macerat la rece timp de 30 de minute.
Aseaza cuburile de peste pe frigarui speciale, alternand cu rosii cherry si masline. Pune kebaburile pe un gratar incins, timp de 5 minute.
Intr-un bol amesteca restul de patrunjel, coaja si zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste kebabul de macrou cu patrunjel
Pe un platou aseaza orezul fiert si salata verde. Adauga kebabul de peste. Deasupra toarna sosul de patrunjel.