Feluri principale

#blender #sfaturi culinare

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un blender

In 1922, Stephen Poplawski a inventat un aparat electric prevazut cu un recipient inalt si lame care ciopartesc, macina si transforma in piure alimentele. Asa a aparut pentru prima data blenderul, un aparat pe care il intalnim astazi in mai toate bucatariile si barurile.

Daca te-ai hotarat sa cumperi un blender, iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont:

  • Blenderul functioneaza foarte mult ca un storcator centrifugal, prin utilizarea unei lame de filare de mare viteza pentru a taia fructele. Aceasta metoda provoaca oxidarea si distruge enzimele produsului. Prin urmare, nu se recomanda utilizarea amestecului de fructe cu continut ridicat de fier, deoarece fierul se oxideaza mai repede decat alte substante. Adaugarea unei bucati de lamaie ar putea contribui la diminuarea oxidarii, dar poate modifica gustul lichidului tau.
  • Blenderele sunt disponibile in majoritatea magazinelor din toata lumea. Ele pot costa intre 300 de lei si 1.000 lei. Nu cumparati un blender prea ieftin pentru ca acesta are un motor prea slab.
  • Unele blendere au o singura viteza sau doua, in timp ce altele au pana la 16 viteze. Nu va grabiti sa cumparati modelele care au multe viteze, expertii spun ca blenderele care au mai mult de trei viteze sunt suprasolicitate. Indiferent de cate viteze preferati, trebuie avut in vedere ca blenderul dvs sa aiba un buton „pulse”. Acest buton va ofera mai mult control asupra ingredientelor pe care le prelucrati.
  • Verificati cat de usor este sa spalati blenderul. Exista colturi greu accesibile, mai ales sub lame? Daca este construit cu lamele detasabile, aceasta poate oferi mai multa comoditate in curatare, desi poate exista riscul de scurgere daca nu este asamblat corect dupa spalare.
  • Luati in considerare puterea motorului blenderului. Pentru utilizarea zilnica obisnuita, cum ar fi sosurile, dressinguri si amestecurile de deserturi, este de ajuns 300 de wati. Daca intentionati sa amestecati cuburi de gheata cu bauturi sau cu o cantitate mare de nuci, va trebuie un motor de 500 pana la 800 de wati.
  • Unele modele de blendere pot arata foarte sofisticate, cu butoane foarte multe, cum ar fi butoane pentru „piure”, „mixuri”, frappe” etc. Nu risipiti banii, lasandu-va atrasi de butoane. De obicei, blendere profesionale sunt simple, dar puternice.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare