Placinta de pui cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 buc. piept pui fara os si piele, taiat fasii
- 1 legatura de ceapa verde (6-7 fire), tocate marunt
- 1 cubulet de unt
- sare
- piper
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1-2 foi de dafin (preferabil proaspete)
- 150 g ciuperci proaspete, taiate felii
- 1 lingura cu varf de smantana
- 1 lingurita de faina
- 1 lingurita mustar
- 300 ml supa de pui concentrata
- 1 pachet de foi de placinta
Mod de preparare:
Pune bucatile de pui la prajit intr-o tigaie nonaderenta cu unt. Asezoneaza carnea cu sare si piper, apoi adauga ceapa verde, ghimbirul, ciupercile si foile de dafin. Amesteca-le si lasa-le sa se caleasca pana cand se inmoaie usor. Spre final, adauga smantana, faina, mustarul si supa. Amesteca si mai lasa umplutura sa fiarba cateva minute, pana se ingroasa putin.
Intre timp, pregateste o tava dreptunghiulara. Pune foi de placinta pe fundul ei (un strat mai gros). Toarna umplutura fierbinte in tava si acoper-o cu alte foi de placinta. Unge suprafata placintei cu lapte sau ou, infige un fir de rozmarin in mijlocul ei si bag-o la cuptor, la 200 grade Celsius, timp de 15 minute sau pana cand se rumeneste pe deasupra.
Cine este Jamie Oliver?
Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.
Sursa foto: ourprg.com