Daca iti place lasagna , incearca sa faci acest preparat cu branza si pui. Este gustoasa si merita efortul. Sunt destul de multe ingrediente insa, iar mancarea va fi gata intr-o ora si un sfert.
Ingrediente pentru lasagna cu branza si pui
- 9 foi de lasagna
- 2 cani carne de pui, gatita
- ½ cana faina integrala
- 4 cani branza mozzarella rasa
- 1 cana parmezan ras
- 2 cani branza ricotta
- ¼ cani parmezan ras pentru decorare
- 2 pachetele de spanac
- ½ cana unt
- 1 lingurita de sare
- 2 cani de supa de pui
- 1 ½ cani de lapte
- 1 ceapa taiata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- ½ lingurite piper macinat
-
1 lingura patrunjel proaspat si tocat
Cum se prepara lasagna cu branza si pui
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Pune la fiert o oala cu apa. Dupa ce apa incepe sa fiarba, pune in ea foile de lasagna si lasa-le sa fiarba pana in 10 minute. Scoate-le, scurge-le si spala-le putin cu apa rece.
Pune niste unt intr-o tigaie sa se topeasca, la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si soteaza-le pana capata o culoare aurie. Adauga faina si sarea si lasa-le la fiert pana incep sa faca bulbuci. Toarna peste ele supa de pui si laptele si lasa totul sa fiarba cam 1 minut, timp in care trebuie sa amesteci mereu.
Acum poti adauga 2 cani de mozzarella si ¼ cana de parmezan. Pune busuioc, oregano si piper macinat. Ia oala de pe foc si pune-o deoparte.
Ia din oala 1/3 cana de supa si pune-o in vasul in care vei face lasagna. Intinde 1/3 din foile de lasagna, apoi branza ricotta, apoi carnea. Mai pune un strat de foi de lasagna, aceeasi cantitate, apoi toarna peste ele 1/3 din supa din oala. Adauga spanacul si 2 cani de branza mozzarella si ½ cana parmezan.
Mai pune foile de lasagna care ti-au ramas si, daca ai ai supa de pui din oala, adaug-o. Presara cu patrunjel si cu ¼ cana de parmezan.
Da totul la cuptor pentru 40 de minute.
Cum se serveste lasagna cu branza si pui
Se serveste calda.