Lasagna vegetariana cu spanac si ciuperci este un preparat delicios, cremos si consistent. Este ideala pentru mesele in familie.
Ingrediente pentru lasagna vegetariana cu spanac si ciuperci
20 ml ulei de masline
700 grame ciuperci feliate
1 lingurita cimbru uscat
450 grame ricotta
150 ml lapte
2 oua batute
600 grame mozzarella rasa
150 grame parmezan ras
300 grame spanac
70 grame busuioc
1 lingurita oregano uscat
800 grame sos de tomate
12 foi de lasagna
sare
piper.
Cum se prepara lasagna vegetariana cu spanac si ciuperci
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ciupercile si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper si lasa pe foc timp de 15 minute.
Intr-un bol, amesteca ricotta cu laptele si ouale. Adauga 200 de grame de mozzarella, parmenzanul, spanacul, busuiocul si oregano. Asezoneaza cu sare si piper.
Intr-o tava, intinde un strat de sos de tomate. Adauga apoi un strat de foi de lasagna, intinde jumatate din cantitatea de ricotta, inca un rand de foi de lasagna, un strat de ciuperci si sos de tomate. Repeta operatiunea pana termini toate ingredientele.
Da la cuptor pentru 50 de minute.
Cum se serveste lasagna vegetariana cu spanac si ciuperci
Lasagna vegetariana cu spanac si ciuperci se serveste calda, cu frunze proaspete de busuioc.
Sursa foto: Simplyrecipes.com