Pentru ca legumele sa fie mai delicioase, garniseste-le inainte de a le frige cu condimente. Iata cateva idei simple dar delicioase, din care sa te inspiri:
Rosii cu usturoi si busuioc
Ingrediente
- 5-6 rosii
- 2 catei de usturoi
- 10 frunze de busuioc
- 2 linguri ulei de masline
Cum se prepara
Piseaza bine usturoiul impreuna cu busuiocul si sarea. Amesteca totul cu ulei de masline si taie rosiile in jumatati. Unge-le cu marinata preparata si frige-le pe ambele parti pana se rumenesc usor.
Ciuperci cu usturoi
Ingrediente
- 10-15 ciuperci mari (doar palaria)
- 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
- 3-4 catei de usturoi
- sare
Cum se prepara
Piseaza usturoiul si amesteca-l cu sarea si uleiul de masline. Adauga sosul peste ciuperci si amesteca bine, apoi frige-le pana cand sunt bine facute, sau al-dente, dupa preferinte.
Dovlecei cu oregano
Ingrediente
- 2 dovlecei potriviti
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 linguri frunze de oregano proaspete sau 2 lingurite oregano uscat
- sare
- piper
Cum se prepara
Taie dovleceii felii (pe verticala sau rondele, dupa preferinte) si adauga restul ingredientelor peste acestia. Amesteca bine si frige-i pe gratarul bine incins pe ambele parti.
Viente cu menta si usturoiu
Ingrediente
- 2 vinete potrivite
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri frunze menta proaspete
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Cum se prepara
Taie vinetele rondele. Intr-un mojar adauga menta si usturoiul si piseaza-le bine. Adauga peste acestea restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare, apoi toarna totul peste rondelele de vinte. Amesteca bine si frige vinetele pe gratarul bine incins pe ambele parti.
Sparanghel cu lamaie
Ingrediente
- 1 legatura sparanghel
- 2-3 linguri ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare
Cum se prepara
Taie 1 cm din baza sparanghelului, apoi asaza-l intr-o tava. Presara-l cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie si amesteca bine, apoi frige-l pe gratar pana cand furculita intra cu usurinta in acesta.
Sursa foto: pixabay.com