Feluri principale

#preparate 1 mai #legume 1 mai #legume la gratar #1 mai #legume

Legume la gratar, garnitura perfecta pentru preparatele de 1 mai

Gratarul de 1 mai nu trebuie sa fie compus numai din fripturi, mici si carnati. Pe langa aceste preaprate traditionale romanesti, poti pregati garituri delicioase din legume, pe gratar. Printre cele mai delicioase legume fripte se numara dovleceii, vintele sau ciupercile. Iata cateva idei geniale din care sa te inspiri.

Pentru ca legumele sa fie mai delicioase, garniseste-le inainte de a le frige cu condimente. Iata cateva idei simple dar delicioase, din care sa te inspiri:

Rosii cu usturoi si busuioc

Ingrediente

  • 5-6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline

Cum se prepara

Piseaza bine usturoiul impreuna cu busuiocul si sarea. Amesteca totul cu ulei de masline si taie rosiile in jumatati. Unge-le cu marinata preparata si frige-le pe ambele parti pana se rumenesc usor.

Ciuperci cu usturoi

Ingrediente

  • 10-15 ciuperci mari (doar palaria)
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare

Cum se prepara

Piseaza usturoiul si amesteca-l cu sarea si uleiul de masline. Adauga sosul peste ciuperci si amesteca bine, apoi frige-le pana cand sunt bine facute, sau al-dente, dupa preferinte.

Dovlecei cu oregano

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri frunze de oregano proaspete sau 2 lingurite oregano uscat
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Taie dovleceii felii (pe verticala sau rondele, dupa preferinte) si adauga restul ingredientelor peste acestia. Amesteca bine si frige-i pe gratarul bine incins pe ambele parti.

Viente cu menta si usturoiu

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri frunze menta proaspete
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Taie vinetele rondele. Intr-un mojar adauga menta si usturoiul si piseaza-le bine. Adauga peste acestea restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare, apoi toarna totul peste rondelele de vinte. Amesteca bine si frige vinetele pe gratarul bine incins pe ambele parti.

Sparanghel cu lamaie

Ingrediente

  • 1 legatura sparanghel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare

Cum se prepara

Taie 1 cm din baza sparanghelului, apoi asaza-l intr-o tava. Presara-l cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie si amesteca bine, apoi frige-l pe gratar pana cand furculita intra cu usurinta in acesta.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare