Ingrediente pentru linguinele cu scoici
- 450 g linguine
- 8 linguri unt nesarat
- 1 ceapa alba medie, tocata foarte marunt
- 225 g ciuperci proaspete, taiate felii
- 4 catei de usturoi, bine pisati
- 1 pahar de vin alb, sec
- 200 g scoici de la conserva, scurse de zeama (patreaza zeama)
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
- patrunjel proaspat, tocat
Cum se prepara linguinele cu scoici
Pune un vas mare cu apa, la fier. Cand apa da in clocot adauga o lingurita de sare si pastele. Fierbe pastele conform instrunctiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie incapatoare pune untul la topit si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le timp de 30-40 de minute apoi adauga ciupercile si soteaza totul pana cand compozitia se inmoaie si apa lasata de legume se evapora. Adauga apoi vinul, redu focul la minim si lasa sa fiarba pana cand alcoolul se evapora.
Adauga apoi scoicile, zeama de la scoici, smantana, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute. La final adauga pastele, amestecu cu grija, pentru a nu le rupe si adauga patrunjelul.
Cum se servesc linguinele cu scoici
Serveste linguinele cu scoici imediat, alaturi de un pahar de vin alb, sec.
Sursa foto: cucinafresca.com