Feluri principale

#bacon #macaroane

Macaroane cu bacon

Macaroanele cu bacon sunt un fel de mancare satioasa si gustoasa, potrivite pentru pranz. Preparatul este si foarte aspectuos, gratie sosului rosu si al macaroanelor coapte.


Ingrediente pentru macaroane cu bacon

  • 250 gr macaroane;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1 ceapa , feliata;
  • 1 catel de usturoi, tocat;
  • 8 felii de bacon;
  • 450 gr rosii taiate;
  • 2 linguri sos de rosii;
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat;
  • 180 gr mozzarella proaspata, feliata.

 

Cum se prepara macaroanele cu bacon


Pune macaroanele la fiert in functie de instructiunile de pe pachet, apoi scurge-le bine.

Pune uleiul la incins intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoi si lasa-le 3 minute sa se inmoaie. Adauga baconul si gateste-l 2 minute, pana devine crocant. Pune in tigaie rosiile si sosul de rosii. Lasa compozitia la fiert 5 minute, pana cand sosul se ingroasa. Adauga patrunjel.

Pune pastele intr-o tava unsa, toarna sosul deasupra, apoi pune mozzarella ca ultim strat si da la cuptor cateva minute, pana cand branza s-a topit.
 

Cum se servesc macaroanele cu bacon

Se servesc calde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare