Daca iti plac mancarurile din carne cu ananas, incearca o friptura de porc, dulce-acrisor, cu sos din ananas si ardei gras . Este o reteta chinezeasca usor de realizat.
Ingrediente pentru friptura de porc dulce-acrisor
- 450 gr carne de porc
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 ardei verde mediu, taiat
- 1 ceapa medie, taiata
- 1 cana compot de ananas
- ¼ cana zahar brun
- ¼ otet balsamic din vin alb
- 2 linguri amidon de porumb
-
2 linguri sos de soia
se prepara friptura de porc dulce-acrisor
Incalzeste o tigaie mare sau un , adauga ulei si caleste ardeiul cu ceapa 3 minute. Apoi scoate legumele din wok si pune-le deoparte.
In aceeasi tigaie, pune jumatate din carnea de porc si prajeste-o pana isi schimba culoarea. Apoi scoate-o, pune cealalta jumatate din carne, prajeste-o si pe aceasta, adauga si prima cantitate si lasa-le pe foc sa se patrunda bine.
Scurge ananasul, pastrand sucul intr-o cana. Apoi toarna intr-o cratita sucul de ananas, zaharul brun, otetul balsamic, amidonul de porumb si sosul de soia. Lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba. Lasa-le asa un minut, pana cand sosul se ingroasa. Nu uita sa amesteci mereu.
Pune in wok , peste carne, ardeiul gras, ceapa, ananasul si sosul de ananas. Lasa mancarea pe foc pana cand este patrunsa bine si sosul s-a ingrosat.
Cum se serveste friptura de porc dulce-acrisor
Se serveste simpla sau cu orez.