Puiul cu si este un preparat chinezesc delicios si foarte aspectuos. Sosul stimuleaza apetitul si da culoare mancarii.
Ingrediente pentru pui cu sos si alune
- 900 gr piept de pui cu os
- 2 cepe
- 2 bucati de ghimbir
- 1 cana nuci de alune
- Pentru sos
- 1 ceapa taiata
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei
- 2 linguri
Cum se prepara puiul cu sos si alune
Pune puiul in tigaie, impreuna cu ceapa si ghimbirul. Toarna apa cat sa le acoperi. Lasa-le pe foc pana incep sa fiarba, acopera si lasa-le la foc mediu 30 de minute, cat sa se fragezeasca puiul. Apoi scoate-l si pune-l deoparte. Pastreaza 2 linguri de sos din tigaie.
Pune puiul 1 minut sub un jet de apa , astfel incat sa devina ferm. Scoate carnea de pe oase si taie-le in bucatele. Apoi aranjeaza carnea pe o farfurie plata.
Incalzeste uleiul la 180 grade Celsius, prajeste alunele, scurge si raceste.
Cum se serveste puiul cu sos si alune
Presara alunele peste carne, apoi toarna si sosul. Serveste.