Mancarea de cartofi este usor de preparat si foarte gustoasa. Poate fi preparata atat in timpul postului, cat si in restul zilelor, ca o mancare usoara si delicioasa.
Ingrediente pentru mancarea de cartofi:
- 5-6 cartofi mari
- 1-2 cepe potrivite
- 2-3 linguri de ulei
- 1-2 rosii
- 1 morcov mare
-
condimente (sare, piper, o bucatica de foaie de dafin , cimbru, 2-3 fire de marar verde).
Cum se prepara mancarea de cartofi:
Curata de coaja cartofii, cepele, morcovii si rosiile. Spala-le bine. Taie marunt cepele si rosiile, iar morcovii taie-i cubulete . Daca nu iti plac morcovii taiati cubulete, da-i prin razatoarea mare. Taie si cartofii cuburi.
Pune uleiul la incins intr-o cratita, la foc potrivit. Adauga ceapa si las-o sa se prajeasca pana devine transparenta, amestecand mereu. Pune-i un varf de sare, mai las-o putin apoi adauga cateva picaturi de apa.
Taie deasupra mararul si adauga morcovii si apoi rosiile. Mai pune putina apa. Lasa-le sa fiarba putin impreuna.
Adauga cartofii si inca putina apa. Acopera cratita si lasa-le sa fiarba pana cand cartofii s-au inmuiat. Nu-i lasa insa sa se transforme in pasta. Adauga spre final condimentele si daca mai simti nevoia, putina apa si pasta de rosii.
Cum se serveste mancarea de cartofi:
Se serveste calda. Ii poti pune deasupra cateva frunze de patrunjel sau de marar, dupa preferinta .
Pofta buna!
Sursa foto : timeinc.net