Mancarea de mazare cu verdeata este o idee de reteta foarte gustoasa care poate fi preparata rapid. O poti consuma ca atare sau insotind friptura , pe post de garnitura.
Ingrediente pentru mancarea de mazare cu verdeata:
- 500 de grame de mazare
- 1 ceapa potrivita taiata marunt
- 1-2 catei de usturoi
- 1 morcov potrivit taiat cubulete
- 3-4 rosii taiate marunt sau 1-2 linguri bulion
- 2-3 linguri de ulei
- cateva fire de marar si patrunjel
- 1 lingurita delikat
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara mazarea cu verdeata:
Curata ceapa, usturoiul , morcovul si rosiile, spala-le bine si taie-le marunt.
Spala mazarea si las-o sa se scurga.
Intr-o cratita pune uleiul si adauga ceapa cand uleiul s-a infierbantat. Las-o sa se caleasca pana devine transparenta, punandu-i un varf de sare ca sa nu se arda prea repede. Adauga si usturoiul.
Pune mazarea, apoi rosiile taiate marunt (sau bulionul, in cazul in care nu folosesti rosii). Pune-i si un pahar de apa si putin delikat.
Lasa-le sa fiarba pentru 15-20 de minute, apoi adauga mararul si putin patrunjel, taiate marunt. Pune un capac si lasa-le sa fiarba inca 5 minute, apoi descopera cratita si ia-o de pe foc.
Cum se serveste mazarea cu verdeata:
Se consuma calda.
Poate fi mancata ca atare sau insotind friptura sau alte legume.
Sursa foto : stomachsonlegs.blogspot.com