Mancarea de spanac pregatita cu lapte este o modalitate delicioasa de a pregati spanacul. Vei obtine o mancare delicioasa si hranitoare, care iti va aduce in organism vitamine si minerale .
Ingrediente pentru mancarea de spanac pregatita cu lapte:
- 1 kilogram de spanac
- 1 ceapa
- 1 cana lapte
- 30-50 de grame de unt
- 1-2 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- optional:1-2 linguri faina
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara mancarea de spanac pregatita cu lapte:
Curata si spala ceapa si spanacul. Taie ceapa marunt. Opareste spanacul, scurge-l si taie-l marunt. Intr-o tigaie caleste ceapa, pana devine transparenta.
Intr-o alta tigaie pune la topit untul, adauga laptele si amesteca bine. Pune mixul peste mancarea de spanac si amesteca-le bine. Toaca marunt usturoiul si adauga-l peste spanac.
Potriveste-l de sare iar daca ti se pare prea zemos pregateste un amestec de apa si faina, pe care il vei adauga peste spanac, amestecand bine pentru a o incorpora. Lasa-le sa fiarba si amesteca constant in mancare pentru a nu se prinde. Se ia de pe foc atunci cand are consistenta dorita.
Cum se serveste mancarea de spanac pregatita cu lapte:
Se serveste ca atare sau pe post de garnitura pentru oua si carne. Se consuma cald.
Pofta buna!
Sursa foto :