Vrei sa pregatesti un aperitiv special si inedit familiei tale? Atunci incearca medalioanele de mei cu sofran, care se pregatesc rapid, in doar 15 minute, si au putine calorii.
Ingrediente pentru medalioanele de mei cu sofran si ricotta:
- 200 g mei
- 1 pliculet de sofran
- 2 galbenusuri
- 1 legatura de rucola
- 250 g ricotta
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de sos de soia
- 2 cepe micute
- 2 catei de usturoi
- 4-5 ciuperci
- sare
Cum se prepara medalioane de mei cu sofran si ricotta:
Spala meiul si pune-l la fiert intr-o oala cu apa si cu un praf de sare si sofran. Lasa-l sa fiarba aproximativ 15 minute, apoi lasa-l cateva minute sa se umfle.
Taie ceapa julien si usturoiul feli micute si caleste-le intr-o tigaie cu ulei de masline. Adauga apoi sosul de soia si 1 lingura de apa si lasa-le sa fiarba 4 minute.
Adauga ricotta cand ceapa s-a inmuiat, galbenusurile, ciupercile taiate marunt si amesteca-le bine si sareaza-le dupa gust.
Cum se servesc medalioanele de mei cu sofran si ricotta:
Medalioanele de mei cu sofran si ricotta se servesc cu meiul asezat pe farfurii in forma de discuri, presarate deasupra cu crema de ricotta si decorate cu frunze de rucola, alaturi se un sos de usturoi cu smantana.
Sursa foto: anuneducatedpalate.com