Retete de toamna

#nuci pecan #mere coapte # retete mere #mere

Mere coapte cu nuci pecan si scortisoara, desertul ideal toamna

Ce este mai placut in zilele ploiase de toamna decat sa te delectezi cu un mar copt, proaspat scos din cuptor? Sunt delicioase, aromate si constituie un desert sanatos si savuros. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente pentru merele coapte cu nuci pecan si scortisoara

  • 4 mere mari
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 cana nuci pecan tocate
  • 1/4 cana stafide tocate
  • 1 lingura unt
  • 3/4 cana apa clocotita

Cum se prepara merele coapte cu nuci pecan si scortisoara

Preincalzeste cuptorul al 190oC.

Spala merele si scoate-le cotorul astfel incat sa obtii o gaura in mijlocul acestora. Asaza merele intr-o tava de yena.

Intr-un bol incapator adauga stafidele, nucile, zaharul si scortisoara si amesteca-le bine. Imparte untul in patru bucati egale.

Unple merele cu amestecul de mai sus si adauga deasupra fiecaruia o bucatica de unt.

Coace merele timp de 30-45 de minute sau pana cand devin moi.

Cum se servesc merele coapte cu nuci pecan si scortisoara

Merele coapte cu nuci pecan si scortisoara pot fi servite ca atare sau alaturi de o cupa de inghetata, ori cu clatite americane.

Sursa foto: pbs.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea