Ingrediente pentru merele coapte cu nuci pecan si scortisoara
- 4 mere mari
- 1/4 cana zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 1/4 cana nuci pecan tocate
- 1/4 cana stafide tocate
- 1 lingura unt
- 3/4 cana apa clocotita
Cum se prepara merele coapte cu nuci pecan si scortisoara
Preincalzeste cuptorul al 190oC.
Spala merele si scoate-le cotorul astfel incat sa obtii o gaura in mijlocul acestora. Asaza merele intr-o tava de yena.
Intr-un bol incapator adauga stafidele, nucile, zaharul si scortisoara si amesteca-le bine. Imparte untul in patru bucati egale.
Unple merele cu amestecul de mai sus si adauga deasupra fiecaruia o bucatica de unt.
Coace merele timp de 30-45 de minute sau pana cand devin moi.
Cum se servesc merele coapte cu nuci pecan si scortisoara
Merele coapte cu nuci pecan si scortisoara pot fi servite ca atare sau alaturi de o cupa de inghetata, ori cu clatite americane.
Sursa foto: pbs.org