Mielul aromatic este un preparat savuros potrivit pentru masa de Paste . Lasat la marinat peste noapte, mielul devine fraged si aromat. Mielul aromatic se serveste cu garnitura de cartofi, patrunjel tocat si suc de lamaie .
Ingrediente pentru mielul aromatic
Cum se prepara mieul aromatic
Aseaza pulpa de miel intr-o tava mare. Intr-un bol amesteca 2 legaturi de rozmarin cu piper si 20 ml miere. Freaca carnea de miel cu aceasta compozitie. Peste carne stoarce si o jumatate de lamaie. Acopera tava cu o folie si lasa la marinat intre 4 si 24 de ore.
Curata cartofii si taie-i in sferturi. Aseaza cartofii in jurul carnii de miel. Peste cartofi stoarce suc de lamaie.
Toarna in tava si o cana de apa. Peste miel mai presara rozmarin tocat, cimbru si oregano, putina sare si piper. Stropeste cu ulei de masline si o lingura de miere. Peste miel mai presara si cateva cubulete de unt.
Da tava la cuptorul incins pentru 60 - 90 de minute. Din cand in cand mai intoarce carnea si cartofii si mai adauga apa daca este necesar.
Cum se serveste mielul aromatic
Mielul aromatic se serveste cu garnitura fin cartofi, patrunjel tocat si putin suc de lamaie.