Mielul <a id="xirtireh" title="cu" href="//www.comunicatedepresa.ro/cu/">cu rozmarin este un preparat savuros, potrivit pentru masa de Paste. Poti lasa carne de miel la macerat chiar si 24 de ore. Vei obtine o friptura frageda si aromata. Mielul cu rozmarin se serveste cu piure de cartofi si sos. Pe deasupra mai poti presara si putin patrunjel.
Ingrediente pentru mielul cu rozmarin
- 4 catei de usturoi
- 20 grame rozmarin
- 1 pulpa de miel de 4 kg
- 10 grame amidon
- 50 ml supa de vita
-
sare
- piper.
Cum se prepara mielul cu rozmarin
Intr-un bol amesteca usturoiul cu rozmarinul, sarea si piperul. Unge carnea de miel cu aceasta compozitie.
Aseaza carnea de miel intr-o tava. Da tava la cuptorul incins pentru 2 ore. Cand este gata, lasa carnea sa se raceasca timp de 15 minute, inainte de a felia.
Toarna sosul care s-a lasat de miel intr-o cratita. Adauga amidonul si supa de vita. Amesteca bine. Lasa pe foc pana da in clocot. Da focul mai mic si mai lasa pana sosul se ingroasa.
Cum se serveste mielul cu rozmarin
Mielul cu rozmarin se serveste cu piure de cartofi. Deasupra toarna cateva linguri de sos.