Mielul umplut <a id="xirtireh" title="cu" href="//www.comunicatedepresa.ro/cu/">cu spanac are un gust proaspat si aromat, potrivit pentru masa de Paste. Daca ai timp, poti marina carnea de miel cu o zi inainte, pentru un gust mai bun. Mielul se serveste cu diverse garnituri de legume si cu menta proaspata tocata pe deasupra.
Ingrediente pentru mielul umplut cu spanac
- 1 pulpa de miel, dezosata
- 300 grame spanac tocat
- 3 catei de usturoi
- 2 oua batute
- 500 grame crutoane
- 1 ceapa mica tocata
- 100 ml apa
- 100 grame telina tocata
- patrunjel tocat
- 50 grame parmezan ras
- 50 ml ulei de masline
- busuioc tocat
-
rozmarin
-
piper
- menta.
Cum se prepara mielul umplut cu spanac
Intr-o tigaie caleste ceapa, telina si usturoiul. Intr-un bol amesteca spanacul, ouale, patrunjelul, busuiocul si piperul. Adauga in bol si mixtura de ceapa calita. Amesteca bine.
Adauga apoi si parmezanul si crutoanele si stropeste cu putina apa. Amesteca si lasa deoparte.
Aseaza mielul intr-o tava si presara rozmarin uscat. Unge apoi mielul cu compozitia de spanac si leaga cu sfora alimentara.
Da tava la cuptorul incins pentru doua ore. Cand este gata, lasa mielul sa se raceasca 20 - 30 de minute inainte de a portiona.
Cum se serveste mieulul umplut cu spanac
Mielul umplut cu spanac se serveste cu garnitura de legume si menta tocata pe deasupra.