Orezul cu fumat si gustos.
Ingrediente pentru orez cu carnati de porc
- 2 carnati de porc
- 1 cana orez cu bob lung
- 1 lingura unt
- 1 lingura ceapa taiata marunt
- 1 varf de cimbru
- ½ lingurita asmatui (asmatuc)
- 1 frunza de dafin
- 1 ½ cana supa de pui
- 1 lingura ulei vegetal
- sare si piper
Cum se prepara orezul cu carnati de porc
Se incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Ia carnatii si pune-i la fiert 5 minute la foc iute. Scoate-i din apa, usuca-i usor cu un prosop de hartie si pune-i deoparte.
Pune niste unt intr-o tigaie si topeste-l la foc mediu, apoi adauga ceapa. Las-o sa se caleasca putin, pana capata o culoare aurie. Adauga orezul in tigaie si mai tine pe foc 3-5 minute. Adauga apoi supa de pui si condimentele. Pune toata compozitia intr-o oala potrivita pentru cuptor, cu capac. Lasa mancarea in cuptor 10 minute. La final, taie carnatii fierti, adauga-i in mancare si mai las-o la cuptor inca 10 minute, inainte sa o servesti.
Cum se serveste orezul cu carnati de porc
Se serveste cald.