Ingrediente pentru orezul cu ciuperci si bacon
- 200 g orez
- 100 g bacon afumat, tocat marunt
- 1 cutie de ciuperci
- 2 cepe albe
- 1 cana vin alb
- 2-3 catei de usturoi
- 1 morcov
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Cum se prepara orezul cu ciuperci si bacon
Toaca marunt usturoiul si ceapa. Procedeaza la fel cu morcovul si ciupercile din conserva.
Intr-o oala adanca adauga uleiul de masline si caleste ceapa cu usturoiul si morcovul. Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie adauga ciupercile si baconul. Stinge totul cu o cana de vin.
Adauga orezul si zeama de la ciuperci. Amesteca totul foarte bine si adauga doua cani de apa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Lasa orezul la cuptor timp de 20 de minute.
Intre timp toaca patrunjelul marunt. Cand orezul este gata, amesteca-l cu jumatate din cantitatea de patrunjel. Restul presara-l deasupra.
Cum se serveste orezul cu ciuperci si bacon
Serveste orezul cu ciuperci si bacon cald, alaturi de o salat de sezon. Daca doresti il poti servi si ca garnitura la o friptura.
Sursa foto: cookincanuck.com