Orezul pregatit in stil grecesc este aromat, hranitor si usor. Poate fi folosit la diverse preparate, pe post de garnitura sau servit ca atare.
Ingrediente pentru orez in stil grecesc
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare taiata
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 morcov mare curatat si ras
- 1 cana supa de pui
- 1 lingurita suc de lamaie
- 3 linguri patrunjel proaspat
-
1 ½ cana orez
Cum se prepara orezul in stil grecesc
Pune intr-o tigaie, la foc mediu, ceapa si usturoiul, impreuna cu uleiul de masline. Lasa-le sa se faca 3 minute, cat sa capete o culoare aurie. Adauga apoi morcovul ras si amesteca, lasand la foc inca vreo 2 minute.
Toarna supa de pui si lasa toata compozitia la fiert. Apoi stoarce niste zeama de lamaie si adauga orezul. Acopera tigaia cu un capac si ia-o de pe foc.
Cum se serveste orezul in stil grecesc
Orezul se serveste dupa ce a stat acoperit, in tigaie, inca vreo 10 minute dupa ce a fost luat de pe foc.