Feluri principale

#orez #ceapa #morcovi

Orez in stil grecesc

Orezul pregatit in stil grecesc este aromat, hranitor si usor. Poate fi folosit la diverse preparate, pe post de garnitura sau servit ca atare.


Ingrediente pentru orez in stil grecesc
 

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare taiata
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 1 morcov mare curatat si ras
  • 1 cana supa de pui
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 3 linguri patrunjel proaspat
  • 1 ½ cana orez
     

Cum se prepara orezul in stil grecesc


Pune intr-o tigaie, la foc mediu, ceapa si usturoiul, impreuna cu uleiul de masline. Lasa-le sa se faca 3 minute, cat sa capete o culoare aurie. Adauga apoi morcovul ras si amesteca, lasand la foc inca vreo 2 minute.

Toarna supa de pui si lasa toata compozitia la fiert. Apoi stoarce niste zeama de lamaie si adauga orezul. Acopera tigaia cu un capac si ia-o de pe foc.


Cum se serveste orezul in stil grecesc


Orezul se serveste dupa ce a stat acoperit, in tigaie, inca vreo 10 minute dupa ce a fost luat de pe foc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete