Daca iti place sa mananci branza sau spanac, combina-le intr-o tarta delicioasa. Este o reteta potrivita si pentru vegetarieni . De asemenea, o poti lua cu tine in pachetelul de pranz.
Ingrediente pentru tarta cu branza si spanac
- 200 gr branza feta
- 2 bucati X 250 gr ricotta
- 3 bucati X 100 gr baby spanac, taiat
- 1 legatura ceapa verde taiata marunt
- 50 gr parmezan ras
- 1 ou
- nucsoara
- 100 gr pesmet
- 2 linguri ulei de masline
-
6 foi pentru foetaj
Cum se prepara tarta de branza cu spanac
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Zdrobeste branza feta intr-un castron mare, adauga ricotta si marunteste-o si pe ea, amestecand-o cu prima branza. Apoi adauga spanacul, ceapa verde, parmezanul, oul, nucsoara si jumatate din cantitatea de pesmet.
Unge o tava cu ulei. Unge foile de aluat pentru foetaj cu niste ulei, luand pe fiecare in parte. Imparte foile in jumatate. Apoi pune restul de pesmet ramas, compozitia de ricotta, acopera cu restul de foi si unge din nou cu ulei. Lasa tarta la cuptor 40 de minute, pana capata o culoare aurie.
Asteapta apoi sa se raceasca. Dupa ce ajunge la temperatura camerei, taie-o felii.
Cum se serveste tarta cu branza si spanac
Poate fi servita proaspata, poate fi pastrata la frigider sau chiar pusa la congelator. Poate fi mancata atat rece, cat si incalzita la cuptorul cu microunde.