Feluri principale

#paine cu bere #retete simple #retete paine #paine #retete rapide

Paine cu bere, o reteta inedita pe care trebuie sa o incerci! Nu ai nevoie de drojdie

Datorita unei sticle de bere, aceasta reteta simpla de paine are gustul si textura unei paini obisnuite cu drojdie. Diferenta este ca nu trebuie sa o framanti si nici nu petreci la fel de mult timp preparand-o.  

Ingredinte pentru painea cu bere

  • 400g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • o cutie de bere
  • 2 linguri unt nesarat, topit (optional) – poate fi inlocuit cu ulei de masline

Cum se prepara painea cu bere

Preincalzeste cuptorul la 190oC. Tapeteaza o tava de cozonac cu unt/ulei si malai sau cu hartie de copt.

Intr-un bol adauga faina, praful de copt, sarea si zaharul si amesteca-le pentru a se combina. Adauga peste acestea berea si untul. Amesteca pana la omogenizare. Poti folosi un mixer pentru a-ti usura munca. Asaza aluatul obtinut in tava si introdu tava la cuptor.

Coace painea timp de 35 de minute. Cand painea este gata, trebuie sa treaca testul scobitoarei.  

Cand este gata, painea se scoate imediat din tava. Las-o sa se raceasca complet, pe un gratar, inainte de a o taia. 

Sursa foto:  cooking.nytimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului