Datorita unei sticle de bere, aceasta reteta simpla de paine are gustul si textura unei paini obisnuite cu drojdie. Diferenta este ca nu trebuie sa o framanti si nici nu petreci la fel de mult timp preparand-o.
Ingredinte pentru painea cu bere
- 400g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 2 linguri zahar
- o cutie de bere
- 2 linguri unt nesarat, topit (optional) – poate fi inlocuit cu ulei de masline
Cum se prepara painea cu bere
Preincalzeste cuptorul la 190oC. Tapeteaza o tava de cozonac cu unt/ulei si malai sau cu hartie de copt.
Intr-un bol adauga faina, praful de copt, sarea si zaharul si amesteca-le pentru a se combina. Adauga peste acestea berea si untul. Amesteca pana la omogenizare. Poti folosi un mixer pentru a-ti usura munca. Asaza aluatul obtinut in tava si introdu tava la cuptor.
Coace painea timp de 35 de minute. Cand painea este gata, trebuie sa treaca testul scobitoarei.
Cand este gata, painea se scoate imediat din tava. Las-o sa se raceasca complet, pe un gratar, inainte de a o taia.
Sursa foto: cooking.nytimes.com