Ingrediente pentru painea cu branza si usturoi
- 500g faina
- 300 g cascaval (poti folosi si cascaval afumat daca doresti)
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- 120g unt cu usturoi
- 1 lingura miere
- 150ml apa calduta
- 50g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
Cum se prepara painea cu branza si usturoi
Sfarama drojdia si adaug-o intr-un castron incapator, impreuna cu mierea. Adauga peste acestea putina apa calda si amesteca pana cand drojdia se topeste. Pune putina faina peste aceasta si continua sa amesteci pana obtii o maia. Las-o cinci minute sa creasca.
Intre timp, intr-un castron incapator amesteca restul de faina cu sarea. Adauga uleiul de masline si incepe sa framanti aluatul, incorporeaza apoi maiaua si adauga atata apa cat este nevoie pentru a obtine un aluat de paine. Atentie! Cantitatea de apa poate diferi in functie de faina pe care o folosesti.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga aluatul in aceasta. Acopera painea cu un prosop si las-o la dopsit timp de o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Coace painea timp de 20 de minute la cuptorul incins la 180oC.
Rade cascavalul pe razatoarea mare si toeste untul cu usturoi.
Scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca timp de 5-10 minute apoi feliaz-o pe diagonala, pana la jumatatea inaltimii. Unge painea din abundenta cu unt, apoi adauga cascavalul in “buzunarele”formate. Mai coace painea timp de 5-7 minute, sau pana devine aurie.
Cum se serveste painea cu branza si usturoi
Serveste painea calda, ca atare sau alaturi de o salata de rosii cu busuioc.
Sursa foto: recipes.118bjp.com