Daca iti plac pastele si vrei sa incerci o combinatie noua, pregateste niste paste carbonara cu mazare . Reteta este potrivita pentru persoanele care nu consuma carne, precum si pentru cei care doresc un pranz sau o cina mai usoara.
Ingrediente pentru paste carbonara cu mazare
- 1 lingura ulei de masline
- 170 gr bacon italienesc (pancetta) cubulete
- 3 oua
- 2 galbenusuri de ou
- ½ cana branza italieneasca rasa
- ¼ cana branza parmigiano rasa
- 450 gr paste linguine
-
1 cana mazare
Cum se prepara pastele carbonara cu mazare
Pune niste ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga baconul si prajeste-l, amestecand din cand in cand, pana cand se rumeneste. Ia-l de pe foc si pune-l deoparte.
Toarna apa intr-o cratita mare si las-o la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune pastele in ea, respectand minutele scrise pe ambalaj . Cand pastele sunt gata, trebuie scoase, scurse si puse deoparte. Pastreaza din apa respectiva jumatate de cana.
Bate bine cele 3 oua cu cele 2 galbenusuri. Dupa ce le-ai batut, pune peste ele branza si continua sa amesteci pentru a se omogeniza bine. Ia pastele si pune-le inapoi in oala, impreuna cu compozitia de branza, apa pastrata, baconul si sosul din tigaie. Apa ar trebui pusa atat cat sa faca o compozitie cremoasa. Pune apoi si mazarea. Adauga piper negru macinat.
Cum se servesc pastele carbonara cu mazare
Se servesc calde, cu branza rasa deasupra.