Ingrediente pentru pastele cu porumb si rosii cherry
- 450g paste
- 400g rosii cherry
- 1 conserva porumb pentru salata
- 2 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri ulei de masline
- 10g frunze proaspete de busuioc
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Cum se prepara pastele cu porumb si rosii cherry
Pune o oala cu apa si sare la fiert. Cand da in clocot adauga pastele si fierbe-le aldente. Pune-le apoi in strecuratoare si pune-le intr-un castron incapator.
Intre timp, intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul si adauga usturoiul si rosiile intregi. Prepara-le la foc mediu timp de 5 minute sau pana cand rosiile se inmoaie, amestecand continuu. Adauga apoi porumbul si da focul la maxim. Caleste totul pana cand porumbul incepe sa se rumeneasca usor. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune legumele in castron, peste paste si adauga deasupra untul si frunzele de busuioc.
Amesteca bine pentru ca untul sa se topeasca si aromele sa se combine.
Cum se servesc pastele cu porumb si rosii cherry
Serveste pastele alaturi de o limonada rece.
Sursa foto: dishbydish.net