Pentru cina iti propunem o reteta inedita, insa foarte savuroasa de paste cu sparanghel si flori de dovleac. Aceasta mancare este aspectuoasa, iar cu ajutorul ei poti reiventa banalele retete zilnice.
Ingrediente pentru paste cu sparanghel si flori de dovleac:
- 300 g paste farfalle
- 1 buchet de sparanghel
- 100 g mazare dulce
- 100 g mazare proaspata
- 2 lingurite de ulei de masline
- 4 dovlecei galbeni
- 1 catel de usturoi
- 185 ml smantana
- 6 flori de dovlecei
- 1 lingura de coaja de lamaie
- frunze de busuioc
- sare si piper
Cum se prepara pastele cu sparanghel si flori de dovleac:
Pune pastele la fiert cu putina sare si lasa-le sa fiarba putin, apoi adauga si sparanghelul si mazarea si lasa-le sa mai fiarba putin. Ia-le de pe foc si scurge-le bine.
Separat, incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, adauga dovleceii si usturoiul si caleste-i aproximativ 2 minute, amestecand ocazional. Adauga smantana si lasa compozitia sa fiarba pana cand se ingroasa putin. Adauga apoi florile de dovlecei si coaja de lamaie, apoi pune peste ele amestecul de paste. Condimenteaza pastele cu sare si piper dupa gust, apoi amesteca din nou compozitia.
Cum se servesc pastele cu sparanghel si flori de dovleac:
Pastele cu sparanghel si flori de dovleac se servesc calde cu smantana.
Sursa foto: homelife.com