Cand ai pofta de ceva gustos, poti prepara pastele cu sunca si legume. Se prepara repede si sunt foarte sanatoase. Pentru aceste paste poti folosi si mozzarella sau cascaval. Pastele se servesc calde, cu parmezan ras pe deasupra.
Ingrediente pentru paste cu sunca si legume
- 200 grame paste
- 20 ml ulei de masline
- 1 praz, feliat
- 100 grame ciuperci, feliate
- 150 grame sunca feliata
- 1 catel de usturoi
- 1 dovlecel ras
- o legatura de patrunjel tocat
- 4 oua batute
- 150 grame parmezan ras.
Cum se prepara pastele cu sunca si legume
Fierbe pastele in apa cu sare. Cand sunt gata, scurge pastele. Aseaza-le intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Intr-o tigaie incinge uleiul de masline. Adauga prazul, ciupercile si usturoiul. Lasa pe foc timp de 5 - 10 minute, pana cand prazul se caleste. Amesteca continuu.
Adauga apoi aceasta compozitie peste pastele din tava. Adauga si dovlecelul ras, patrunjelul, sunca si ouale batute. Amesteca toate ingredientele bine.
Deasupra presara parmezanul ras. Da tava la cuptor pentru 40 - 50 de minute.
Cum se servesc pastele cu sunca si legume
Pastele cu sunca si legume se servesc calde. Aditional mai poti adauga parmezan ras.