Feluri principale

#paste #retete paste #retete busuioc #retete ciuperci

Paste fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc

Pastele fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc sunt un preparat de post rapid si aromat, care te va energiza pentru tot restul zilei.

Ingrediente pentru paste fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc

  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • 60 g de ciuperci shiitake
  • 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1/4 lingurita de sare
  • piper negru macinat
  • 200 g de paste fettuccine
  • 1/2 ceasca de busuioc proaspat

Cum se prepara pastele fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc

Fierbe pastele in apa cu putina sare timp de 10 minute, al dente, apoi clateste-le in apa rece. Incalzeste uleiul la foc mic, intr-o tigaie medie si caleste usturoiul in el. Adauga ciupercile si gateste-le la o temperatura medie, amestecand ocazional, timp de 5 minute. Adauga coaja de lamaie, sucul de lamaie, sarea si piperul.

Amesteca pastele cu sosul si presara busuiocul proaspat, dupa ce l-ai maruntit.

Cum se servesc pastele fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc

In mod traditional, acest preparat se serveste alaturi de un vin Sauvignon Blanc sau Pinot Gris, insa avand in vedere ca este perioada postului, le poti servi alaturi de un pahar de limonada cu miere.

Foto: kineticmotionfitness.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete