Feluri principale

#paste la cuptor #retete paste #pancetta

Paste la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata

Pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata sunt ideale pentru zilele racoroase de toamna. Sunt usor de preparat si foarte gustoase.


Ingrediente pentru pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata

 

  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 morcov tocat
  • 250 grame pancetta taiata in cubulete
  • 500 grame carne tocata de porc
  • 40 grame rozmarin proaspat tocat
  • 400 grame rosii cherry
  • 500 grame paste
  • 4 oua
  • 100 grame parmezan ras
  • sare
  • piper


Cum se prepara pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata


Intr-o cratita, incinge 40 ml ulei de masline si caleste ceapa si morcovul timp de 5 minute, pana se inmoaie. Adauga pancetta si carnea de porc. asezoneaza cu sare, piper si rozmarin si lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand isi schimba culoarea.

Adaua rosiile taiate pe jumatate si lasa pe foc timp de 15 minute. Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-o cratita, fierbe pastele. Cand sunt gata, scurge bine si adauga peste sosul de carne. Ia de pe foc si toarna totul intr-o tava. Deasupra adauga ouale batute si parmezanul.

Da la cuptor pentru 20 de minute.


Cum se servesc pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata


Pastele la cuptor cu pancetta, rozmarin si carne tocata se servesc ca atare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului