Pastele la cuptor cu pui si dovleac sunt satioase si gustoase, ideale pentru cinele in familie. Se prepara usor si se servesc cu patrunjel tocat.
Ingrediente pentru pastele la cuptor cu pui si dovleac
- 1 dovleac mic taiat in cubulete
- salvie
- ulei de masline
- 100 grame bacon
- 400 grame piept de pui taiat in cubulete
- 225 grame paste
- 100 grame cascaval ras
- 50 grame parmezan ras
- 30 grame unt
- 30 grame faina
- 550 ml lapte
- 10 grame mustar
Cum se prepara pastele la cuptor cu pui si dovleac
Amesteca dovleacul cu salvia intr-o tava, stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Da la cuptor pentru 40 de minute.
Incinge putin ulei intr-o tigaie si prajeste baconul pana cand devine crocant. Adauga si pieptul de pui si lasa pe foc timp de 10 minute. Intre timp fierbe pastele.
Pentru sos, amesteca parmezanul cu cascavalul. Combina untul, faina si laptele intr-o cratita si lasa pe foc timp de 10 minute, dupa care adauga amestecul de branza. Asezoneaza cu sare si piper si adauga si mustarul.
Peste dovleacul din tava adauga carnea de pui, baconul, pastele si sosul. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se servesc pastele la cuptor cu pui si dovleac
Pastele la cuptor cu pui si dovleac se servesc calde, cu parmezan ras si patrunjel tocat pe deasupra.
Sursa foto: uktv.co.uk