Ingrediente pentru pastele orecchiette cu carnati si rucola
- 1 cana si jumatate paste orecchiette (sau alte paste)
- 200 grame carnati italieni
- 1/2 cana frunze de rucola tocate marunt
- 1/2 cana parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ceapa, tocata marunt
- 800ml supa de pui
- sare
- piper
Cum se prepara pastele orecchiette cu carnati si rucola
Pune pastele la fiert in apa cu sare, in functie de indicatiile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie adauga uleiul si cand se incinge adauga ceapa si un praf de sare. Caleste ceapa pana se inmoaie si devine galbuie. Adauga apoi carnatii si amesteca constant pana cand se sparg si se rumenesc.
Adauga apoi jumatate din cantitatea se supa si adu totul la puntul de fierbere. Adauga apoi pastele si amesteca constant. Adauga supa cand aceasta se evapora sau este absorbita de paste. Lasa totul sa fiarba timp de 15 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Stinge focul si adauga rucola. Amesteca bine. Asaza pastele pe un platou si presara parmezanul deasupra.
Cum se servesc pastele orecchiette cu carnati si rucola
Serveste pastele calde, alaturi de un pahar de vin rosu.
Sursa foto: youtube.com