Pastravul cu lamaie si capere este un fel de mancare foarte gustos, pe care-l poti face la ocazii speciale sau intr-o zi obisnuita, la pranz sau cina.
Ingrediente pentru pastrav cu lamaie si capere
- 2 fileuri de pastrav, cu piele
- 1/4 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper negru macinat
- 2 lingurite unt nesarat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 lingurite patrunjel tocat
- 1/2 lingurita capere
-
1 lamaie decojita, taiata.
Cum se prepara pastravul cu lamaie si capere
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cresteaza putin fileul de peste. Intoarce fileurile si da-le cu sare si piper. Incinge 1/2 lingura unt si uleiul de masline intr-o tigaie. Pune fileurile cu coaja in sus si prajeste-le pana cand devin aurii, cam 3 minute.
Intoarce pestele si lasa-l pe foc inca 2 minute, pana cand coaja devine crocanta. Pune apoi pestele intr-un recipient cu capac, sa se pastreze cald. Adauga restul de 1 1/2 linguri unt in tigaie si lasa-l pana cand obtii un sos maroniu . Adauga in el sucul de lamaie, patrunjelul, caperele si bucatile de lamaie. Toarna sosul peste pastrav.
Cum se serveste pastravul cu lamaie si capere
Pastravul se serveste cald, imediat.
Sursa foto: delish.com
Autor: Andra Rotaru