Pastravul cu lime si ciuperci este un preparat gustos, aromat si usor de facut. Pestele se prajeste si se serveste cu un sos de lime si ciuperci.
Ingrediente pentru pastrav cu lime
- 2 bucati pastrav x 450 gr
- 230 gr ciuperci, taiate
- 2 lime
- 1/3 cana ulei de porumb
- ¼ cana unt
- ¼ cana faina
- 2 linguri lapte
-
patrunjel
Cum se prepara pastravul cu lime
Toarna laptele intr-o cratita si apoi scufunda in el pestele, intorcandu-l pe ambele parti, ca sa se imbibe.
Curata fructul de lime de coaja si apoi taie-l in felii.
Scoate pastravul din lapte si da-l prin faina. Incinge uleiul intr-o tigaie, apoi prajeste pestele pana capata o culoare aurie. Scoate-l din tigaie si pune-l undeva, acoperit, sa stea la cald.
Pune 1 lingura de unt in alta tigaie, apoi soteaza in el ciupercile, scuturand din cand in cand tigaia si amestecand ciupercile, sa se faca bine.
Lasa-le pe foc pana cand sosul s-a evaporat si ciupercile s-au prajit. Toarna ciupercile peste pastrav, apoi adauga bucatile de lime.
Topeste untul ramas in aceeasi tigaie in care ai facut ciupercile, apoi toarna-l peste pastrav.
Cum se serveste pastravul cu lime
Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.