Feluri principale

#peste #retete #nuci #pastrav # retete pastrav #pastrav cu nuci

Pastrav cu miez de nuci

Iti place pestele, dar vrei sa renunti la modul de preparare clasic? Noi iti dam o reteta noua, extrem de delicioasa.

Ingrediente pentru pastrav cu miez de nuci

2 pastravi de 250 gr. fiecare

50 gr. nuca

faina

1/2 pahar rom

10 gr. unt

sare

piper

Cum se prepara pastravul cu miez de nuca

Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante .

Da sare si piper in interiorul pastravului, apoi da-l prin faina. Pune pastravul la prajit in unt, intr-o tigaie mare, tip wok, intorcandu-l pe ambele parti.

Scoate pestele din wok cu o spumiera si aseaza-l pe servete de bucatarie, ca sa se scurga de grasime.

Aseaza pastravii pe un platou si intre timp prajeste miezul de nuca tocat mare. Peste nuca, toarna 1/2 pahar de rom si lasa-l sa se evapore la foc iute.

Toarna sosul obtinut peste peste.

Cum se serveste pastravul cu miez de nuca

Serveste pastravul cald, cu spanac sau rosii coapte, ca garnitura.

Poti inlocui miezul de nuca cu migdale prajite.

Foto: carolinafoodie.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete