Feluri principale

#retete gratar #peste #ceapa #ulei de masline #fasole #pastrav #lamaie # retete peste # ardei grasi # retete pastrav

Pastrav la gratar cu fasole si lamaie

Pastravul la gratar cu fasole si lamaie este un fel de mancare foarte gustos, pe care il poti face la diverse ocazii. Serveste-l cu paine prajita, frecata cu usturoi si cu un pahar de vin.
 

Ingrediente pentru pastrav la gratar cu fasole si lamaie
 

Cum se prepara pastravul la gratar cu fasole si lamaie
 

Amesteca intr-un castron tarhonul, sucul de lamaie, uleiul, ceapa, 1/4 lingurita de sare, zahar si 1/8 lingurita de piper. Pune deoparte 2 linguri din acest dressing obtinut, apoi adauga la restul niste fasole si ardei, apoi amesteca din nou.

Incinge gratarul, unge pestele cu ulei si umple-l cu cate 3 felii de lamaie si o crenguta de tarhon. Da-l cu 3/4 lingurita de sare si 1/8 lingurita de piper, atat in exterior, cat si in interior.

Pune pestele pe gratar si lasa-l pana cand devine auriu, cam 5 minute pe fiecare parte. Scoate lamaia si tarhonul din el, stropeste-l cu dressingul si serveste-l cu salata de fasole si ardei gras.
 

Cum se serveste pastravul la gratar cu fasole si lamaie
 

Se serveste imediat.


Sursa foto: bonappetit.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului