Feluri principale

#retete #penne #spaghete #penne alla arrabiata

Penne alla arrabbiata

Penne alla arrabiata reprezinta una din retetele de baza din bucataria italiana.

Ingrediente pentru penne alla arrabiatta

250 g penne

2 linguri de ulei masline

1 ardei iute

3 catei de usturoi

600 g rosii

1 lingurita zahar

1 ceap

2 linguri frunze de busuioc

1 lingurita oregano uscat

sare, piper

parmezan ras (servire)

Cum se prepara penne alla arrabbiata

Pune pastele la fiert, potrivit instrcutiunilor de pe cutie.

Intre timp, pregateste sosul de rosii. Curata si toaca marunt ceapa si usturoiul, taie ardeiul fin si toaca frunzele de busuioc.

Pune uleiul la incins, apoi adauga ceapa si rumeneste-o usor. Pune usturoiul, ardeiul iute si soteaza un minut. Adauga rosiile tocate, zaharul si putina sare,apoi lasa sosul sa fiarba 10 minute.

Asezoneaza sosul cu busuioc, oregano, sare si piper, apoi adauga pastele in sos.

Cum se servesc penne alla arrabbiata

Serveste pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra.

Foto: babble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete