Profita de aceasta perioada cand ai dezlegare la peste in weekend si rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa reteta asiatica de peste, cu ghimbir, sos de soia si ceapa.
Ingrediente pentru peste la abur cu ghimbir, sos de soia si ceapa
- 1 peste intreg cu carne alba, dezosat si curatat, (cod, salau, stiuca) de pana in 700 g;
- 1 bucata de ghimbir de 2 cm decojita si taiata julien;
- 2 linguri de ulei de arahide;
- 1 lingura si jumatate de sos de soia;
- 1 ceapa tocata marunt
Cum se prepara pestele cu ghimbir, sos de soia si ceapa
Taie aripioarele pestelui, apoi, cu un cutit bine ascutit, cresteaza-l pe ambele parti. Pune-l pe o farfurie rezistenta la caldura si adauga uniform ghimbirul. Apoi asaza farfuria intr-un steamer deasupra unui wok sau a unei cratite mai mari cu apa clocotita.
Asteapta timp de 15 minute, pana ce pestele este gatit. Incinge uleiul intr-o tigaie mica la foc moderat timp de 40 de secunde si apoi toarna-l deasupra pestelui. Adauga sosul de soia si ceapa.
Cum se serveste pestele cu ghimbir, sos de soia si ceapa
Poti sa servesti preparatul de peste alaturi de orez alb gatit la aburi.
Sursa foto: epicurious.com