Ai mai pregatit vreodata peste cu orez si lapte la cuptor? Daca nu, foloseste aceasta reteta. Pestele preparat cu orezul la cuptor are o savoare deosebita, fiind o mancare delicioasa si usor de gatit acasa.
Ingrediente pentru peste cu orez
- 0,75 cani orez
- 5 linguri pasta de tomate
- 1 ou
- 450 grame de file de peste proaspat
- 0,5 lingurita sare
- un varf de piper
- 0,6 cani lapte
- 1 lingura pesmet
- 3 linguri unt
-
1 lingura patrunjel tocat marunt.
Cum se prepara pestele cu orez
Spala orezul si fierbe-l apoi in apa cu sare, pana s-a inmuiat. Pune-l la scurs.Amesteca sosul de rosii cu orez. Bate usor ouale. Presara sare si piper pe fileurile de peste si pune-le in ou.
Intr-o cratita de 1 litru, pe care o poti introduce la cuptor, pune un strat alcatuit din jumatate din orezul fiert. Deasupra aseaza pestele si acopera-l cu restul de orez.
Toarna laptele deasupra. Presara pesmetul de paine si imparte untul in bucatele, deasupra.
Da vasul la cuptorul pe care l-ai incalzit la treapta 4-5, pentru 30 - 45 de minute. Inainte de a-l servi, presara deasupra patrunjelul tocat.
Cum se serveste pestele cu orez
Serveste-l cu spanac si salata de sfecla la saramura .
Sursa foto : asokans.com