Pentru un pranz sau o cina usoara, pregateste un file de peste cu branza. Poti face acest preparat in numai un sfert de ora, din peste si condimente .
Ingrediente pentru peste cu parmezan si condimente
- 1/2 cana parmezan
- 1/4 cana unt
- 3 linguri maioneza
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1/8 lingurita ceapa
- 1/8 lingurita sare cu aroma de telina
-
900 gr file de peste.
Cum se prepara pestele cu parmezan si condimente
Porneste grill -ul din cuptor. Unge o tava cu ulei sau tapeteaza cu o folie de aluminiu . Aranjeaza apoi fileurile intr-un singur strat. Da-le la cuptor cateva minute, intoarce-le si lasa-le incat 5 minute.
Amesteca intr-un castron parmezanul, untul, maioneza si sucul de lamaie. Asezoneaza cu busuioc, praf de ceapa, sare aromata si piper. Scoate pestele, unge-l cu sosul preparat si da-l inapoi in cuptor pentru a se face la grill. Cand capata o culoare usor maronie si carnea poate fi strapusa cu usurinta, pestele este gata.
Cum se serveste pestele cu parmezan si condimente
Serveste pestele imediat, cu o garnitura de salata sau legume.
Sursa foto: cheesemerchants.com